LO BYENS STØRSTE PARTI?

juli 16, 2015

I 2011 inngikk Fredrikstad LO og Fredrikstad Ap en avtale. Avtalen ser forbløffende ut som et valgprogram, og de som følger med vet at LO både sa nei til parlamentarisme og de sier nei til redusert eiendomsskatt.

Ap gikk til valg på at eiendomsskatten skulle reduseres til 2007-nivå etter tre år. Det har de ikke holdt. De har eiendomsskatt på femti millioner mer enn det de lovet.

Svært mye av det Ap uttrykker er i tråd med manifestet med LO. Det listes opp hva Ap ikke får lov til og det er bemerkelsesverdig hvordan en kan se at det er LO som sitter bak rattet.

Min konklusjon er at de ikke har mulighet til å redusere eiendomsskatten siden de har en avtale med LO om at inntektene skal økes.

Folk får selvsagt vurdere selv. Jeg mener politiske partier skal samarbeide, men ikke inngå kontrakter med organisasjoner. Men det er kanskje slik at LO forlanger en form for betaling når de hvert valg legger millionene i Ap-kassa. Da gir Ap støtte tilbake både 1. Mai og i andre sammenhenger.

Du kan selv lese kontrakten mellom Ap og LO. Her er det selvsagt mye alle partiene er enige om, men ideologien og makten er nok unik i LO/Ap-systemet.

Se manifestet her!

Bjørnar Laabak er gruppeleder for Fremskrittspartiets bystyregruppe i Fredrikstad, 1. vararepresentant til Stortinget fra valgdistrikt Østfold og er medlem av en rekke styrer, råd og utvalg.
Bjørnar Laabak
Om BjørnarKontakt
crossmenu