LO-Lervik i Østfold mangler kunnskap- og han skader debatten om Rygge

februar 15, 2018

LO forfekter fortsatt at passasjeravgiften var grunnen til at Ryanair reduserte flyvningene på Rygge. Det er feil. Hadde jeg vært medlem i LO hadde jeg forlengst meldt meg ut.

Han langer ut mot FrPs stortingsrepresentanter om at de forsøker å løpe fra ansvaret for at Moss Lufthavn Rygge ble lagt ned (Demokraten 15.2.18). Han kliner til med å snakke om den trippel-blå regjeringens næringsfiendtlige politikk.

NÅ MÅ LO ta inn over seg at Ryanair ikke la ned flyvningene på Rygge. De reduserte flyvningene, flyttet baseflyet, og de ville sitte igjen med rundt 500 tusen passasjerer til og fra Rygge.

LO må ta inn over seg at Ryanair ønsket å trekke seg ut av Rygge og Norge fordi de ikke ønsket at ansatte var fagorganiserte, verken i LO eller andre organisasjoner.

Var det mulighetene i kontrakten Ryanair hadde med Moss Lufhavn Rygge som endret seg med innføring av flypassasjeravgiften, eller var det flypassasjeravgiften i seg selv?  Det er trolig for komplisert for LO-Lervik å svare på, men det er her LO mangler innsikt.

LO kommer til å møte avgiftspartiet Ap og seg selv i døra om de fortsetter denne kunnskapsløse retorikken om nedleggelsen av Rygge. LO er rundlurt av en av verdens dyktigste markedsførere, O´Leary, i et av verdens dyktigste og raskest voksende flyselskaper, men LO-Lervik har enda ikke forstått mekanismene.

Rygge kommer til å åpne med sivil trafikk. Jeg har tidligere skrevet en hel del om Ryanair, markedsføring, flykapasitet, lojalitet med mere (www.laabak.com).

Oppfordrer selvsagt alle som er medlem av LO til å melde seg ut.... De er gammeldagse og de svidde av 10 millioner i valgkampen i støtte til vinglepartiet Ap.......

Bjørnar Laabak er gruppeleder for Fremskrittspartiets bystyregruppe i Fredrikstad, 1. vararepresentant til Stortinget fra valgdistrikt Østfold og er medlem av en rekke styrer, råd og utvalg.
Bjørnar Laabak
Om BjørnarKontakt
crossmenu