O'Leary - Ryanair - negativt om Norwegian - innfører selv seteavgift og øker i Tyskland med passasjeravgift!!

september 13, 2017

Og her hjemme sitter Ap og LO med sin begrensede virkelighetsoppfatning og blir rundlurt av verdens dyktigste markedsfører. LO har latterliggjort seg selv med boikottkrav og millionstøtte til Ap for å forfekte lavere avgifter for verdens mest kyniske, dyktige og lønnsomme lavprisselskap!

O'Leary gikk ut med at Norwegian sannsynlig skulle gå konkurs i løpet av de neste fem månedene. Hvorfor gjør han det? Hva oppnår han? Selvsagt fordi Norwegian inngår samarbeid med Easyjet og ikke Ryanair. De inngår samarbeid for feedeing av Norwegians langruter. Det liker O'Leary dårlig og derfor går han ut med negativ omtale av Norwegian. Dårlig gjort? Nei det er Ryanairs natur... de bruker ikke penger på markedsføring - de bruker O'Leary som er en av verdens beste på markedsføring.

O'Leary har akkurat meldt ut i Europa at passasjerer må være villige til å betale 4 euro for å reservere et sete (seat fee), men utenfor eget selskap er han motstander av alle fee's. Ja alle vet hva han mener om passasjeravgiften (Pax fee).  Det er 65 millioner av Ryanairs passasjerer som betaler (frivillig) seteavgiften for å kunne reservere sete.

Ryanair har nå, til tross for den tyske passasjeravgiften, etavlert base i Tyskland (Frankfurt). De proklamerer (Kilde ATW) vesentlig ekspansjon. De skal ha ytterligere tre fly, Boeing 737-800s, tilsammen 10 fly, i basen. Rygge hadde ett. De ekspanderer med 34 nye ruter fra 2018.

På Frankfurt Hahn har de fem basefly. Tyskland har passasjeravgift, og det var det som var bakrunnen, i følge O'Leary at de trakk seg ut av Tyskland fort kort tid siden, men nå når de har vesentlig flere fly bryr de seg ikke om flypassasjeravgiften, de oppretter flere baser, flere ruter og de innfører selv ytterligere seteavgift for reservasjon av seter ombord.

O'Leary sa aldri at han skulle slutte å fly på Rygge, men han sa de måtte redusere fordi de manglet fly. Ryanair sa samtidig i sin pressemelding i 2015 at de skulle øke trafikken på Rygge når de fikk flere av flyene de hadde i bestilling. Allikevel valgte ledelsen å legge ned driften. I dag har Ryanair 115 flere fly enn i 2015. De ekspanderer på Torp (TRF). Trolig hadde denne ekspansjonen skjedd på Rygge i tillegg til de fem hundre tusen passasjerene de hadde planer om å opprettholde.

Ryanair har 13 tusen ansatte, 430 nye fly, 2000 daglige avganger, 240 nye fly i bestilling, 131 000 000 passasjerer i 2017 og de tror selv at de skal fly 200 millioner passasjerer i 2024. De har fortsatt mål nr. 1 - Ryanair vil alltid være billigst...

Flypassasjeravgift eller ikke, Ryanair ekspanderer, de flyr i åtte europeiske land med flypassasjeravgift, de har selv innført seteavgift og de har verdens nyeste flyflåte. LO og Ap, som  tror de kan påvirke Ryanair, boikotte Ryanair, dummer seg ut i en internasjonal konkurranse der selskapenes egne avgifter, lokale- regionale og internasjonale gebyrer- og avgifter florerer. På den ene siden vil Ap innføre 15 milliarder i skatter- og avgifer, de vil ta bort avgifter for internasjonale selskaper, men sannheten er at de er rundlurt av Ryanair og den daglige ledelse av Rygge.

Mulig innretningen på flyplass- og flyselskapsavgifter bør endres. Europeisk luftfart bør ha standard avgiftsnivå slik at konkurransevilkårene blir forutsigbare og like for selskaper til-fra og innen Europa. Men fortsatt vil O'Leary og Ryanair finne poenger de kan klage på eller løfte slik at presseoppslagene kommer. Ståplass, betale for toalettbesøk, 20 euro til USA - ja O'Leary finner poengene - spennende å se om LO fortsatt vil følge opp rundt den frie konkurransen i luften - og kjempe for lavest mulig avgifter for lavprisselskapene som ønsker å fly til- fra og innland i Norge.

Bjørnar Laabak

Bjørnar Laabak er gruppeleder for Fremskrittspartiets bystyregruppe i Fredrikstad, 1. vararepresentant til Stortinget fra valgdistrikt Østfold og er medlem av en rekke styrer, råd og utvalg.
Bjørnar Laabak
Om BjørnarKontakt
crossmenu